logo

Stal voor IJslandse Paarden

Ontstaan van de stal

Puur vanuit enthousiasme voor het IJslandse paard en de persoonlijke wens om de paarden bij huis te kunnen houden is Stal De Leye in Rijs (midden in het Gaasterland) dit jaar gestart met de IJslander stal.

DSC01309
dagritten-in-groepsverband

Buitenritten

Wij bieden de mogelijkheid om in kleine groepjes in een ontspannen sfeer het gaasterland te verkennen.

Dit alles op de rug van een ijslands paard. De ritten worden op afspraak gemaakt in groepjes van maximaal 4 personen.

Stalling

Wilt u met uw eigen paard komen buiten rijden of zoekt u een logeeradres voor de vakantie of een wekend dan kunt u ook bij ons terecht voor stalling en weidegang.

DVC00010
DVC00017

Lessen

Het is bij ons ook mogelijk om bij ons kennis te maken met het ijslandse paard in een zogenoemde beginners of kennismaking les van ongeveer 1 uur. Voor de gevorderden zal periodiek een volleerd ijslander trainer bij ons lessen komen verzorgen.


logo_2

Vanuit ons Ruitersport bedrijf kunnen wij u vakkundig begeleiden of adviseren bij de volgende onderwerpen:

  • Ruitersport winkel

In onze ruitersportwinkel kunnen wij u helpen aan alles wat u voor uw sport nodig heeft. Voor u zelf, uw paard en zijn huisvesting. Als dealer van Pavo zijn wij tevens in staat u een gepast voeding’s programma voor uw paard te leveren.

  • Stallenbouw en afrasteringen

Overweegt u een nieuwe stal te laten bouwen of wilt u de bestaande huisvesting optimaliseren dan kunnen wij u projectmatig helpen aan de oplossing. Wij zijn als leverancier van galleger afrasteringen, horsefriend stalinrichtingen en diverse andere merken in staat u van idee tot realisatie te helpen.

  • Smederij

In samenwerking met Auke Sybrandy (rijksgediplomeerd hoefsmit) en de momenteel in opleiding zijnde Anthony White kunnen wij uw paard voorzien van nieuwe IJzers, bekappen of  indien nodig helpen een probleem met de gangen of de stand op te lossen.

u vindt ons op onderstaan adres:

De Leye Ruitersport
Leise Leane 9
8572 WH Rijs

0514-581908
06-51118023

www.staldeleye.nl