Remy's Flecht persbericht

Remy's Flecht persbericht

Zaterdag 17 oktober ’s avonds manege Gaasterland

Het spannende ‘beeld’ verhaal met paarden in gespeelde situatie’s uit het verhaal.
En bij de verhalen prachtige muziek van Streekharmonie Concordia over:

Remy’s vlucht

Het koren rijpt op de velden van Pajottenland, een heuvelland nabij Brussel. Het gezin Collin woont er: vader en moeder, vier jongens en een een meisje. Een doorsnee gezin zonder veel zorgen lijkt het.

In augustus 1914 dendert de oorlog over België èn de familie Collin. Het zullen vier uiterst zware jaren worden voor de Belgen. Iedere Collin ervaart en ondervindt deze oorlog op een verschillende manier en op diverse plaatsen.

Door de oorlog worden Pajottenland en Gaasterland door de jongste zoon (Remy) van de Collin’s met elkaar verbonden. Hij is één van de Belgen die in Gaasterland een veilig onderkomen vinden.

Een hoofdrol is er zeker voor Henry, de tweede zoon van de Collin’s. Hij is instructeur en cavalerist in Halen. Wachtmeester Henry staat aan het hoofd van een aantal ruiters, samen met zijn Friese hengst Wardy. Zijn ze in staat een aanval van de vijand (Duitsers) te pareren? Verderop in het verhaal, spelen Henry en Wardy nog een heldenrol.

Als in 1918 een wapenstilstand tot stand komt zijn veel Belgische gezinnen, geraakt door de oorlog.
Dit ‘geraakt zijn’ door dreiging en geweld herhaalt zich steeds opnieuw in verscheidene vormen, met alle gruwelijkheden die daarbij plaatsvinden! Maar in dit verhaal is het niet alleen ellende.
Er is ook saamhorigheid, geloof en hoop en soms bloeit de liefde op oorlogspuinhopen.

remy

Belgische soldatenopvang bij Harich augustus 1914

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*